13 Ocak 2011 Perşembe

MACHETE

Rodriguez ve Tarantino'nun beraber yaptığı Grindhouse projesinde fragmanı vardı Machete'nin. Galiba Robert Rodriguez'in yönettiği Death Proof'dan hemen öncesine koymuşlardı. Fragman çok beğenilince filmi de arkadan geldi.

Machete'yi sinemada izlemedim. DVD'sini de almadım. Torrent olarak indirdim. Görüntü neredeyse dvd kalitesindeydi. Ama küçük ekranlı bir bilgisayarda izleyince görsellikten bir şeyler de kaybetmiş olabilirim.

Filmi izlemeye başlarken kadro hakkında hiç bir fikrim yoktu. Robert Rodriguez'in vazgeçemediği oyuncularından Danny Trejo vardı, onu biliyordum, ama diğerlerini görünce keyfim acaip yerine geldi. Steven Seagal, Robert De Niro ve Don Johnson efsane oyuncular kategorisinden girmişler. Lost'taki latin hatun da filmde Danny Trejo ile başrolde. Lindsay Lohan da oyuncu kadrosuna dahil.

Rodriguez önceki filmlerde olduğu gibi iyi bir B filmi çekmeye çalışmış. Bol kan, ölüm, çıplak hatunlar, Texas'lı kötü adamlar, intikam.... Büyük oranda başarılı gözüküyor. Planet Terror'le aynı çizgide bu anlamda. Bir farkla.. Senaryo daha kapsamlı, göçmenler gibi sosyal bir sorun üzerine kurulu. Rodriguez'in hiç tarzı değil ama kan revan ortasında bir mesaj kaygısı da var sanki filmin. Oysa Planet Terror, saçmasapan ve olmayan senaryosuyla daha başarılıydı.

Sonuç olarak Machete, Kill Bill, Planet Terror, Death Proof gibi sürekli B sınıfı olduğunu hatırlatan ve eğlenceye sevk eden bir yapım değil. Gerçek bir B filmi gibi zaman zaman sıkan bir film oluyor.

Robert De Niro, Texas'lı senatör rolünde çok iyi, Steven Seagal tombik olmuş ama Kill Bill'deki David Carradine'ı anımsatan bir performansı var. Yan rollerin kötü adamı Danny Trejo ise ilk başrolünde iyi bir sınav veriyor. Ama yine kötü adam olsaydı da başrolde Desperado'daki Antonio Banderas oynasaydı diye düşünmeden edemiyor insan.

Bir de filmin müzikleri konusu var. Robert Rodriguez'in kendi grubu Chingon imzalı müzikler. Kill Bill VOL 2'de Malaguena Salarosa'yı yapmışlardı. Ama bu filmde aynı oranda başarılı bir parça yok.

İlgisi yok ama Chingon'un yaptığı tarz Latin rock sevenler için Tribe of Gypsies diye bir grup var. Öneririm..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder