10 Ocak 2011 Pazartesi

THE SOCIAL NETWORK

Bütün filmlerini izledim David Fincher'ın. Galiba Zodiac'ı yarım bıraktım ki, bence filmografinin en vasatıydı. Herkes Seven'ı sever en çok. Bnejamin Button da çok tuttu. Fight Club da iyiydi. Ama çok tutmayan The Game de çok başarılıydı. Vasat, öylesine yapılmış bir filmi yok Fincher'ın. Bu noktada Tarantino ve Bryan Singer ile aynı kategoride yer alabilir.

The Social Network ile başka bir kategoriye geçiş yapıyor sanki David abimiz. Gerilim yok, şaşırtmaca yok, sürpriz son yok. Facebook'un kuruluş hikayesini ve Mark Zuckenberg'in hayatını anlatıyor film. Bir anlamda belgesel bir yapım. Yakın tarihli bir başarı hikayesini beyazperdeye taşıyor.

Oscar adayları arasında öne çıkan yapımlardan biri The Social Network. İyi bir belgesel, iyi bir drama film. Görsellik de bir David Fincher filminden beklendiği gibi. Oyuncular da iyi. Ama oscarlarda zayıf kalır. Çünkü dünyanın en popüler sitesini anlatıyor. Ama facebook'u kullanmayan hatta bilgisayar bilmeyenlere hiç bir şey ifade etmiyor. Dar kapsamlı, özel ilgiye yönelik bir yapım. Belki teknik dallarda ödül toplayabilir. Ama diğer iddialı yapımlarda Inception gibi The Social Network'de de bir şeyler eksik kalıyor.

Fincher filmografisi açısından değerlendirildiğinde ise bir başyapıt değil belki ama vasatın üstünde, Panic Room'un yanında durabilecek, sırıtmayacak bir yapım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder